RFSL Umeås program under Umeå Pride, 27-29 sep

RFSL

RFSL Umeå arrangerar i år aktiviteter för hbtq-familjer och blivande föräldrar men även Snuskbingo där du förutom att tävla om finfina priser också får lära dig mer om sex, lust och njutning. Det kommer även bli en Pridefest för unga som RFSL Umeås projekt Marsha är värd för. Mer info om den kommer inom kort på RFSL Umeås Facebook och marsha_rfsl på instagram. ¨


FREDAG, 27 SEP
SNUSKBINGO
När: 18.00-20.00
Var: Orangeriet
Välkommen att starta Umepride med bingo som du aldrig sett maken till!
På Snuskbingo snackar vi sex, lust och njutning samtidigt som vi bjuder på snuskiga vitsar och kunskap om säkrare sex. Vad har rullatorer, ingefära och Bolibompa-draken med sex att göra? Det får du veta om du kommer!
OBS! Inga förkunskaper eller särskilda erfarenheter krävs för att kunna vara med på bingot.
Event på facebook: https://www.facebook.com/events/2876469552369340/


LÖRDAG, 28 SEP
TRÄFF FÖR REGNBÅGSFAMILJER INNAN PARADEN
Kom och träffa andra regnbågsfamiljer och peppa inför Pride-paraden!
När: Mellan kl 10.00 och 12.00
Var: i Matverkstan, plan 4, Umeå stadsbibliotek

Aktiviteter under träffen:
Plakatverkstad: Gör ett eget plakat till paraden
Pride-pyssla med projektet Regnbågsfamiljer i väntan. Tillsammans skapar vi ett gemensamt garnkonstverk i regnbågens alla färger. Konstverket påbörjades under Stockholm Pride och turnerar nu vidare i landet för att byggas på under fler Pridefestivaler.
Gratis. Alla hbtq-personer med barn är välkomna
träfen arrangeras i samarbete med Umeå stadsbibliotek och projektet Regnbågsfamiljer i väntan/RFSL Regnbågsfamiljer
Event på Facebook:
https://www.facebook.com/events/741370046314119/

FAMILJESEKTION UNDER PARADEN
När: Samling kl 12.00. Avgång kl 12.30. Åter till parken kl 13.30
Var: Döbelns park
Under Paraden kommer det att finnas en familjesektion med en stor ”Regnbågsfamiljer”-banderoll. Vi kommer också ha egen ljudanläggning som spelar barnens favoritlåtar. Kom, dansa och sjung med oss!


SÖNDAG 29 SEP
SEMINARIUM: EN REGNBÅGSFAMILJ BLIR TILL – HUR BLIR MÖTET MED VÅRDEN?
När: 10.30-12.00
Var: Hamnmagasinet Ungdomens hus
Vad har hbtq-personer för erfarenheter av kontakten med vården inför att planera för barn, försöka bli föräldrar eller vänta barn? Och vad görs inom vården i Region Västerbotten för att hbtq-personer ska känna sig välkomna?

Kom och lyssna på ett panelsamtal mellan representanter från RFSL och den reproduktiva vården i Region Västerbotten. Passa på att ställa frågor eller framföra synpunkter.

Seminariet är för dig som är hbtq-person och som är intresserad av frågor kring föräldraskap, planerar för barn, försöker bli förälder, väntar barn eller redan är förälder. Men också för dig som möter blivande och nyblivna hbtq-föräldrar i din profession.
Event på facebook: https://www.facebook.com/events/2697068063660864/


Umeå Pride arrangeras av föreningen Queerförvaltningen. Hela programmet hittar du på deras FB-sida: https://www.facebook.com/umepride/