RFSL lanserar pridekarta

RFSL

Pridekartan.se är en unik plattform som samlar Sveriges pridefestivaler på ett ställe.
Här finns all information festivalbesökaren behöver, plats, tid och datum. Vilka föreläsningar och fester som är aktuella, teman och kontakt med arrangörer. Du planerar och lägger enkelt in aktiviteterna i din kalender.

Idag samlar pridekartan.se 38 festivaler från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. I kartfunktionen får du en snabb överblick över den fantastiska spridningen över hela landet.

Kajsa Robin

Kajsa Robin

– Som festivalbesökare kan du nu lätt planera och hitta info om landets festivaler på en samlad sida och lägga in intressanta händelser direkt i din kalender, på din surfplatta eller smartphone, berättar projektledare Kajsa Robin.

Pridekartan.se har tagits fram i RFSL:s satsning ”En blommande priderörelse”. Ett projekt som stärker pridefestivaler och samarbetet mellan dem. Projektet har pågått under två år med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Pridekartan.se är årets stora nyhet.

 

Frida Sandegård

Frida Sandegård

– Det här är en plattform det länge har funnits behov av och det känns otroligt roligt och spännande att äntligen lansera den, säger Frida Sandegård, förbundsordförande RFSL.

pridekartan.se marknadsför och synliggör pridearrangörer sina festivaler, de får kontakt med sponsorer och volontärer och kan kommunicera och utbyta erfarenheter festivalerna emellan. Närvaron på Pridekartan.se är kostnadsfri och alla pridearrangörer i Sverige och på Åland, kan visa upp sin pridefestival. Vill du bli volontär kan du också snabbt och enkelt göra det via pridekartan.se.