Familje-gruppen

VerksamhetRFSL

Kväll kring föräldraskap

För dig som är hbtq och vill prata föräldraskap.  

När: onsdag den 17 oktober

Kl 17.30-19.30

Var: I RFSL Umeås lokaler på Kungsgatan 42, 2 tr.

Från kl 17.30 kommer det finnas matigare fika och kaffe/te.

Kl 18.00  börjar vi med att lyssna till Towe Johansson och Annicka Stjärnbäck från Familjehemscentrum på Umeå Kommun som berättar om varför familjehem behövs och vad uppdraget som familjehem innebär.

Ca kl 18.30- 19.30 finns möjlighet att samtala och dela erfarenheter av föräldraskap och vägar till föräldraskap. Vi pratar om möjligheter och vad som kan underlättas eller förändras, både politiskt och praktiskt. Samtalet leds av representanter från RFSL Umeås familjenätverk.

Träffen är öppen för alla som är intresserade av att samtala kring queert föräldraskap. Inget medlemskap i RFSL krävs och det är kostnadsfritt.

Har ni frågor om träffen får ni gärna maila tove.liliequist@umea.rfsl.se eller klara.nygren@umea.rfsl.se.

 

Familjepolitisk arbetsgrupp söker volontärer

Den familjepolitiska arbetsgruppen inom RFSL Umeå fokuserar framförallt på frågor som rör föräldraskap och möjligheterna att bli förälder. Under hösten 2017 startar vi upp sociala mötesplatser för regnbågsfamiljer, en helgdag i månaden. Vi vill också ordna föreläsningar och samtal som riktar sig till hbtq-personer som är eller vill bli föräldrar och driva familjepolitiska frågor.

Vi söker nu volontärer som vill vara med i arbetsgruppen. Som volontär bestämmer du själv i vilken utsträckning du vill vara aktiv och vilken typ av aktiviteter du själv vill vara med och arrangera. Det kan handla om att delta och planera de sociala mötesplatsen, ordna föreläsningar om olika vägar till föräldraskap eller uppvakta politiker, organisationer eller mottagningar.

Är du intresserad av att vara mes eller vill du veta mer får du gärna maila Klara på klara.nygren@umea.rfsl.se eller Tove på tove.liliequist@umea.rfsl.se