Familje-gruppen

VerksamhetRFSL

Familjepolitisk arbetsgrupp söker volontärer

Den familjepolitiska arbetsgruppen inom RFSL Umeå fokuserar framförallt på frågor som rör föräldraskap och möjligheterna att bli förälder. Under hösten 2017 startar vi upp sociala mötesplatser för regnbågsfamiljer, en helgdag i månaden. Vi vill också ordna föreläsningar och samtal som riktar sig till hbtq-personer som är eller vill bli föräldrar och driva familjepolitiska frågor.

Vi söker nu volontärer som vill vara med i arbetsgruppen. Som volontär bestämmer du själv i vilken utsträckning du vill vara aktiv och vilken typ av aktiviteter du själv vill vara med och arrangera. Det kan handla om att delta och planera de sociala mötesplatsen, ordna föreläsningar om olika vägar till föräldraskap eller uppvakta politiker, organisationer eller mottagningar.

Är du intresserad av att vara mes eller vill du veta mer får du gärna maila Klara på klara.nygren@umea.rfsl.se eller Tove på tove.liliequist@umea.rfsl.se

Öppna träffar

-för regnbågsfamiljer och hbtq-personer med barn

 

RFSL Umeå kommer under hösten 2017 anordna träffar där vi kan leka, skapa, sjunga, läsa och fika tillsammans. Som barn får du möjlighet att träffa andra barn som lever i familjer som liknar din och som vuxen kan du prata och umgås med andra. Till regnbågsfamiljer räknas alla familjer där en eller flera vuxna är homosexuella, bisexuella, transpersoner eller queera! Träffarna är öppna för alla och ni behöver inte vara medlemmar i RFSL för att komma.

Den första träffen hålls i samband med Umeå Pride, lördagen den 30 september, kl 10.00-fram till paraden kl 13.00. Vi kommer vara på Hamnmagasinet på Västra Strandgatan 4, 903 26 Umeå. Har ni frågor eller önskemål om aktiviteter får ni gärna maila tove.liliequist@umea.rfsl.se eller klara.nygren@umea.rfsl.se.

Kommande träffar under hösten:
Söndagen den 15 oktober
Söndagen den 12 november
Söndagen den 10 december

Mer info om tid, plats och aktiviteter kommer inför varje träff.
Hoppas vi ses! RFSL Umeås styrelse